Eleonora Groenings

Dag, ik ben Eleonora Groenings, geboren in 1961, weduwe sinds 2002 en moeder van 3 prachtige zonen. Nadat ik alleen kwam te staan en voor een deel in mijn eigen onderhoud moest gaan voorzien, werd ik gastouder in mijn eigen huis. Als kinderverzorgster was dat destijds een logische keuze.

Na een paar jaar heb ik het roer omgegooid en heb ik mijn droom (een eigen bed & breakfast) waarheid kunnen maken. Door wat aanpassingen aan mijn huis, zoals het realiseren van een badkamer, die ik samen met mijn toen 74 jarige vader heb gebouwd. En het aanleggen van een gastentuin met hulp van mijn zonen en hun vrienden, kon ik in de zomer van 2009 echt van start met opstarthulp van mijn lieve B&B collega’s Anneke en Martien die mij de eerste tijd compleet door doorverwijzingen van nieuwe gasten hebben voorzien.

Ik geniet ervan het mijn gasten zo naar de zin te maken, dat zij graag weer eens terug komen, en al na 3 jaar bed & breakfast had ik al diverse vaste bezoekers. Wanneer iemand na een weekje of weekendje in mijn B&B het gevoel heeft weken op vakantie te zijn geweest, dan heb ik daar een heel blij gevoel van en hoop om die reden nog heel veel mensen uit binnen en buitenland te mogen ontvangen.

Hopelijk dus tot heel gauw!
Eleonora

Eleonora Groenings

Nieuwpoort Zuid holland

De stad kreeg al in 1283 stadsrechten. Vanwege de positie op de grens van Holland en Sticht Utrecht kreeg het veel strijd te verduren. Al in 1402 belegerden de troepen van Jan van Arkel de stad. De oorlog tegen Lodewijk XIV in de 17e eeuw, was de reden voor de aanleg van vestingwerken volgens het verbeterde Oud Nederlands vestingstelsel. Tientallen panden werden hiervoor gesloopt.

In 1697 werd het stadhuis gebouwd, over de haven heen met eronder de inundatiesluis. In 1795 veroverden de Franse troepen onder leiding van Daendels en Pichegru Nederland, en verloor de vesting zijn functie. Tijdens de watersnoodramp van 1809 en die van 1820 boden de vestingwallen bescherming tegen het hoge water. Tijdens de vijftiger en zestiger jaren raakten diverse gebouwen in verval. In 1973 werd gestart met diverse restauraties die in 1998 werden voltooid.
Kortom, een klein stadje met een hoop geschiedenis.

“Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.”
Confucius